plattegrond
en omhoog!
begane grondvloer
noordoost
noordwest
zuidwest
zuidoost
begane grondvloer
 


delen:
facebook
twitter
linkedin

EEn nieuw huis in oosterwold

in aanbouw


Het tweede project in oosterwold is een éénlaagse woning dat naast oosterwold I ligt.

De opdrachtgevers wilden, rekening houdend met de toekomst, een energieneutrale, gelijkvloerse woning.
De bungalow is ontworpen als een aantal geschakelde paviljoens met specifieke functies: de garage, de keuken met bijkeuken, de woonkamer met entree en de slaapvertrekken met badkamer. Een fors vormgegeven dak verbindt het geheel en overkapt tegelijk de entree en een stuk terras aan de zuidzijde.

Net als oosterwold I is ook deze woning opgetrokken met Passiefbouwblokken. Bij deze woning worden de binnen- en buitenzijde gestuct. Het stucwerk buiten loopt tot in de dagkanten van de kozijnen en de onderzijde van de kozijnen wordt afgewerkt met natuurstenen onderdorpels.

Voor de blinde gevels ontwerpen we reliëf patronen in het stucwerk om extra fleur te geven aan de woning.

De woning is voorzien van een laagtemperatuur vloerverwarming verwarmd door middel van een warmtepomp die wordt gevoed door zonnepanelen en zonnecollectoren die stroom respectievelijk warm water leveren.
De riolering wordt door een helofytenfilter gezuiverd waaruit het water wordt geloosd op de kavelsloot die uitwatert op de bestaande water infrastructuur.

De combinatie van een open zuidgevel, een gesloten noordgevel, de forse isolatie en het installatie systeem zorgt voor een mooie, uitgebalanceerde, energieneutrale woning.