kavel foto
3D overzicht
kavelindeling
plattegronden fundering en begane grond
plattegronden eerste verdieping en dakaanzicht
doorsnedes
gevelaanzichten noord en west
gevelaanzichten zuid en oost
 


delen:
facebook
twitter
linkedin

hutje op de klei

in vergunningsprocedure


Hutje op de klei is een project waar ik met de opdrachtgever de uitdaging aanga een huis te bouwen met alleen maar tweedehands materialen.

Het ontwerp heeft als basis het silhouet van een wederopbouw woning: twee lagen met een flauwe kap.
Het gebouw bestaat uit vier delen: twee gelijke woonvolumes, een kas waar de hoofdingang zich bevindt en een schuur.

De constructieve basis van het geheel wordt gevormd door betonnen keerwanden die als fundering dienen en de hoogteverschillen van het kavelontwerp mogelijk maken.
Op het beton vier stalen spanten voor de woonvolumes, één voor de schuur en een overbruggende, volledig stabiele, staalconstructie voor de kas.
De gevels worden ingevuld met HSB elementen zonder beplating om een zo damp-open mogelijke opbouw te maken. De schijfwerking van de gevels wordt gerealiseerd door diagonaal en kruislings twee lagen tengels aan te brengen waar het verticale potdekselwerk op wordt genageld.
De houten balklagen worden bekleed met oude vloerdelen die tegelijk de afwerkvloer vormen. De verdiepingsvloeren worden verstijfd met een stalen kruis om de stabiliteit te waarborgen.

De HSB elementen worden gevuld met wollen truien om te voldoen aan de isolatiewaarden. Tweedehands kozijnen met tweedehands glas worden in de HSB gevels geplaatst en gebruikt voor de kas. De dakbedekking bestaat uit glazen losanges die op het zuiden actief zijn uitgevoerd met PV cellen. Deze dakbedekking en een deel van het installatiewerk zijn de enige nieuwe producten die worden toegepast.

Het gebouw wordt verwarmd door een lucht-lucht warmtepomp die wordt voorzien van stroom door de PV cellen. Water wordt opgeslagen in grote bergingzakken voor allerlei gebruik. Het gebouw wordt energieneutraal opgeleverd. Accu's zorgen ervoor dat er geen stroomvoorziening nodig is.

Op dit moment zijn we bezig met het organiseren van tweedehands stalen buispalen waar we gerecycled beton in storten.